Wideo na zdjęcie
Polityka prywatności
Ostatnia aktualizacja:
Aplikację „Wideo na zdjęcie” tworzy Rifat Monzur („my”, „nas”). Niniejsza polityka wyjaśnia, jakie dane zbiera aplikacja „Wideo na zdjęcie”, w jakim celu, kto je otrzymuje, jak długo są przechowywane i jakie masz możliwości wyboru.
W skrócie
- Twoje filmy i zdjęcia pozostają na Twoim urządzeniu. Nigdy ich nie przesyłamy i nie możemy ich zobaczyć.
- Aplikacja nie ma kont użytkowników. Nie prosimy o Twoje imię i nazwisko ani adres e-mail.
- Aby zapewnić działanie aplikacji i ją ulepszać, korzystamy z usług Google (Firebase i AdMob) oraz RevenueCat. Otrzymują one dane o urządzeniu i sposobie korzystania z aplikacji powiązane z losowymi identyfikatorami, a nie z Twoim imieniem i nazwiskiem.
- Bezpłatna wersja wyświetla reklamy Google. Pro je usuwa.
- Aplikacja nie prosi Cię o pozwolenie na śledzenie, więc nie może korzystać z identyfikatora reklamowego Twojego urządzenia.
Twoje filmy i zdjęcia
Filmy wybierasz za pomocą narzędzia Apple do wybierania zdjęć lub z aplikacji Pliki. Aplikacja „Wideo na zdjęcie” znajduje i zapisuje klatki na Twoim iPhonie lub iPadzie. Twoje filmy i zdjęcia nigdy nie są wysyłane do nas ani do nikogo innego.
Aplikacja prosi o pozwolenie na dodawanie zdjęć do Twojej biblioteki zdjęć. Jeśli przy zapisywaniu zdjęcia zdecydujesz się zachować metadane filmu, aplikacja prosi też o pełny dostęp do biblioteki. Korzysta z tego dostępu tylko po to, aby na Twoim urządzeniu odczytać datę i miejsce wybranego filmu.
Jeśli przy zapisywaniu zdjęcia zdecydujesz się zachować metadane filmu, zdjęcie może zawierać takie informacje jak data i miejsce nagrania filmu, o ile film je zawiera. Ustawienia metadanych na ekranie zapisu określają, które informacje są kopiowane. Każda osoba, której udostępnisz zdjęcie, może zobaczyć te informacje.
Gdy udostępniasz zdjęcie, trafia ono tylko tam, dokąd je wyślesz.
Co zbieramy i dlaczego
Nie zbieramy Twojego imienia i nazwiska, adresu e-mail, kontaktów ani dokładnej lokalizacji. Wymienione poniżej usługi automatycznie zbierają dane, gdy korzystasz z aplikacji, za pośrednictwem wbudowanego w nią kodu (SDK). Dane te są powiązane z identyfikatorami, które są losowe lub przypisane do aplikacji na Twoim urządzeniu, takimi jak identyfikator instalacji Firebase, identyfikator klienta RevenueCat czy identyfikator dostawcy firmy Apple. Nie są one powiązane z Twoim imieniem i nazwiskiem ani adresem e-mail.
Google Analytics for Firebase
Sposób korzystania z aplikacji: na przykład, które ekrany otwierasz, z których funkcji korzystasz i czy zapisywanie się powiodło. Usługa otrzymuje też model Twojego urządzenia, wersję systemu iOS, wersję aplikacji, język oraz przybliżoną lokalizację (na przykład kraj lub miasto) ustaloną na podstawie Twojego adresu IP. Wykorzystujemy te dane, aby zrozumieć, które funkcje są ważne, i znajdować problemy.
Firebase Crashlytics
Raporty o awariach: co poszło nie tak w kodzie aplikacji, a także model Twojego urządzenia, wersja systemu iOS i wersja aplikacji. Wykorzystujemy je do naprawiania awarii.
Firebase Remote Config
Pozwala nam zmieniać niektóre ustawienia aplikacji i testować zmiany bez aktualizowania aplikacji. Korzysta z losowego identyfikatora instalacji.
Firebase Cloud Messaging
Jeśli zezwolisz na powiadomienia, Twoje urządzenie otrzyma token, który pozwala nam wysyłać do niego powiadomienia.
Google AdMob
Wyświetla reklamy w bezpłatnej wersji. Aby wyświetlać reklamy i dokonywać ich pomiaru, ograniczać, jak często widzisz tę samą reklamę, oraz zapobiegać oszustwom, Google zbiera informacje takie jak Twój adres IP, model urządzenia, wersja systemu iOS oraz sposób interakcji z reklamami. Google może wykorzystywać te informacje do wyświetlania reklam lepiej dopasowanych do Ciebie. Jeśli jesteś w EOG, Wielkiej Brytanii lub Szwajcarii, formularz zgody Google najpierw prosi Cię o dokonanie wyboru, a Ty możesz odmówić. Dowiedz się, jak Google wykorzystuje informacje z aplikacji korzystających z jego usług.
RevenueCat
Obsługuje zakupy Pro: co i kiedy zostało kupione, status Twojej subskrypcji, losowy identyfikator klienta oraz informacje o Twoim urządzeniu i wersji aplikacji. Samą płatność obsługuje Apple, więc nigdy nie widzimy Twoich danych płatniczych. Jeśli aplikacja została zainstalowana po stuknięciu reklamy Apple Ads, Apple informuje firmę RevenueCat, która kampania reklamowa i które słowo kluczowe doprowadziły do pobrania, ale nie ujawnia, kim jesteś. Wykorzystujemy te dane, aby zapewnić Ci Pro i sprawdzać, które reklamy są skuteczne.
Jeśli napiszesz do nas e-mail, na przykład za pomocą opcji Prześlij opinię, otrzymamy Twój adres e-mail i Twoją wiadomość. Wiadomość jest wstępnie uzupełniona informacjami o wersji aplikacji, modelu urządzenia, wersji systemu iOS oraz o tym, czy masz Pro. Przed wysłaniem możesz usunąć te informacje.
Kto otrzymuje Twoje dane
Tylko wymienieni powyżej dostawcy i wyłącznie w celach tu opisanych. Każdy z nich przetwarza dane zgodnie z własną polityką prywatności. Korzystamy wyłącznie z dostawców, którzy chronią Twoje dane co najmniej tak dobrze, jak opisuje to niniejsza polityka.
- Google: Polityka prywatności i informacje o prywatności w Firebase
- RevenueCat: Polityka prywatności
- Firma Apple, która obsługuje wszystkie płatności: Polityka prywatności
Ci dostawcy mogą przetwarzać dane poza Twoim krajem, w tym w Stanach Zjednoczonych. Możemy również ujawnić informacje, jeśli wymaga tego prawo.
Jak długo dane są przechowywane
- Analityka: szczegółowe dane są przechowywane do 14 miesięcy. Później zachowywane są wyłącznie dane zbiorcze, które nie pozwalają Cię zidentyfikować.
- Raporty o awariach: 90 dni.
- Identyfikatory powiadomień i Remote Config: do czasu, aż je usuniemy. Przestają być używane, gdy usuniesz aplikację.
- Dane o zakupach: tak długo, jak jest to potrzebne do zapewnienia Pro oraz do celów podatkowych i księgowych.
- E-maile: tak długo, jak jest to potrzebne, aby Ci pomóc, chyba że poprosisz nas o ich wcześniejsze usunięcie.
- Dane reklamowe: Google przechowuje je zgodnie z własnymi zasadami.
Twoje wybory
- Powiadomienia: wyłącz je w dowolnej chwili, wybierając kolejno Ustawienia › Powiadomienia › Wideo na zdjęcie.
- Wybór dotyczący reklam: w EOG, Wielkiej Brytanii i Szwajcarii Twój wybór jest zapisywany na Twoim urządzeniu. Aby go zmienić, usuń aplikację i zainstaluj ją ponownie – formularz zgody pojawi się wtedy znowu. Pro całkowicie usuwa reklamy.
- Zatrzymanie zbierania wszelkich danych: usunięcie aplikacji zatrzymuje zbieranie wszelkich danych. Jeśli zainstalujesz ją ponownie, aplikacja zacznie działać z nowymi losowymi identyfikatorami.
- Dostęp do danych lub ich usunięcie: napisz do nas e-mail, a odpowiemy w ciągu jednego miesiąca. Ponieważ aplikacja nie ma kont użytkowników, możemy potrzebować Twojej pomocy w odnalezieniu danych, które Cię dotyczą.
Jeśli jesteś w EOG, Wielkiej Brytanii lub Szwajcarii
Administratorem Twoich danych jest Rifat Monzur. Przetwarzamy je na podstawie:
- Twojej zgody – w przypadku spersonalizowanych reklam i powiadomień. Możesz ją wycofać w sposób opisany powyżej;
- naszych prawnie uzasadnionych interesów polegających na zrozumieniu, jak aplikacja jest używana, naprawianiu awarii, pomiarze naszych reklam i zapobieganiu oszustwom;
- naszej umowy z Tobą – gdy kupujesz Pro.
Masz prawo dostępu do swoich danych, ich sprostowania i usunięcia, ograniczenia ich przetwarzania przez nas lub wniesienia sprzeciwu wobec ich przetwarzania, a także otrzymania ich kopii. Możesz również wnieść skargę do lokalnego organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych.
Dzieci
Aplikacja „Wideo na zdjęcie” jest przeznaczona dla ogółu odbiorców i nie jest skierowana do dzieci poniżej 13 lat. Nie zbieramy świadomie danych osobowych od dzieci. Jeśli uważasz, że dziecko przesłało nam dane osobowe, napisz do nas e-mail, a usuniemy te dane.
Nasza witryna
Nasza witryna videotophoto.app korzysta z narzędzia Google Analytics, które zapisuje pliki cookie, aby zliczać odwiedziny i sprawdzać, które strony przeglądają odwiedzający. Dzieje się tak tylko wtedy, gdy zaakceptujesz pliki cookie w banerze na stronie. Swój wybór możesz w każdej chwili zmienić za pomocą opcji Ustawienia plików cookie na dole każdej strony.
Bezpieczeństwo
Dane wysyłane do naszych dostawców są przesyłane szyfrowanymi połączeniami. Żadna metoda nie jest w pełni bezpieczna, dlatego ograniczamy zbierane dane do tego, czego potrzebuje aplikacja.
Zmiany w niniejszej polityce
Jeśli zmienimy tę politykę, zaktualizujemy tę stronę oraz datę u góry strony.
Kontakt
Masz pytania dotyczące tej polityki lub potrzebujesz pomocy z aplikacją? Napisz na adres rifatmonzur@gmail.com.